Oddsguide – lær alt om odds

Oddsguide over fulltidsbet og omgangsbet
Oddsguide over castbets
Oddsguide over handicapbets

Odds og betting på nett har gjort det enklere for norske spillere å finne høy odds og stort utvalg av ulike markeder. For erfarne oddsspillere gir det uante muligheter til å plassere de beste bettene, men alle uttrykkene som brukes kan gjøre det uoversiktlig og komplisert for mindre erfarne spillere. Derfor har vi laget en komplett oddsguide.

Med vår odds guide lærer du deg uttrykkene og hvordan de forskjellige oddsmarkedene fungerer. Da kan du plassere bets som en skikkelig proff.

Lucky Block - Anbefalt Bettingside
 • Krypto
 • 200 % bonus
 • Odds og casino
 • Curacao lisens
 • MasterCard, VISA, Revolut
 • Kryptovaluta
 • Uttak på 24 timer

18+ Kun nye spillere. Regler gjelder. hjelpelinjen.no

Odds guide

I Norge er det først og fremst fotball vi forbinder med odds og betting. Men, norske bookies setter faktisk odds på alle tenkelige oddsmarkeder fra trav og dart til politikk. Nå er det ikke så mye sport innblandet i politikk, så det hopper vi over. Vi fokuserer først og fremst på det du er interesert i, i vår oddsguide, nemlig odds på fotball.

Odds og betting på sport

Det begynner å bli en stund siden eneste mulighet til å drive med sportsbetting var den gamle Langoddsen med 3 kamper og kun hjemme, uavgjort eller borteresultat. Bookmakerne i dag har virkelig vært kreative og det gir deg mange muligheter til å vinne på oddsen. I vår odds guide finner du de mest vanlige markedene for fotballbetting:

Oddsguide over fulltidsbet og omgangsbet

Det er fulltidsbet og omgangsbet som er de mest vanlige oddsmarkedene i fotball. Her finner du den klassiske Kamp eller Match, til Uavgjort eller begge lag scorer. Felles for alle disse typene med oddsbet er at det enten blir avgjort ved pause eller fulltid.


 • 300 kr gratisspill
 • Live stream


18+ Kun nye spillere. Regler gjelder. hjelpelinjen.no


 • 100 % boosted win
 • Tippelag


18+ Kun nye spillere. Regler gjelder. hjelpelinjen.no

Kamp

Kampbet, 1X2, Langoddsen eller matchbet er det klassiske oddsspillet hvor du enten satser på hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Fotballbettet blir avgjort etter fulltid og eventuell tilleggstid og det tas ikke hensyn til ekstraomganger eller straffesparkkonkurranser.

Pause

Pause er som bets på kamp, bare at her er det laget som leder ved pause som kan sikre deg gevinst på oddsen. Dersom hjemmelaget leder 1 – 0 ved pause blir det hjemmeseier, mens 1 – 1 gir uavgjort, og selvfølgelig 0 – 1 borteseier.

Pause/fulltid

Pause/fulltid er en kombinasjon av både kampbet og pausebet. Her kan du velge ulike kombinasjoner som hjemmelaget vant første omgang, men tapte kampen, uavgjort ved både pause og fulltid eller hjemmeledelse ved pause og uavgjort ved fulltid. Denne typen bets har høy odds slik at det er mulig å vinne store gevinster på pause/fulltidsbet.

Dobbelsjanse

Bets på dobbel sjanse er et oddsspill du kjenner igjen om du har levert inn en tippekupong tidligere. Dette er nemlig et oddsbet hvor du har en halvgardering på spillet. Det betyr at du kan satse penger på hjemme/uavgjort, uavgjort/borte eller hjemme/borte. Har du satset penger på hjemme/uavgjort og kampen ender med hjemmeseier eller uavgjort vil du vinne på oddsen.

Draw no bet

Draw no bet eller pengene tilbake ved uavgjort er et spill som ligner på dobbel sjanse, men du kan kun satse på at enten hjemmelaget eller bortelaget vinner. Blir det uavgjort får du innsatsen tilbake, mens dersom ditt lag vinner, vinner også ditt bet.

Begge lag scorer

Begge lag scorer er et ganske enkelt oddsspill. Her har du valget mellom å legge innsats på ‘ja’ eller ‘nei’. Hvilket lag som vinner kampen eller hvor mange mål som scores betyr ingenting for ditt bet, så lenge du hadde tippet riktig på om begge lag scorer eller ikke.

Uavgjort og begge lag scorer

Dette er et bet hvor begge lag scorer er tatt litt videre og det gir deg igjen høyere odds. Som i begge lag scorer må du tippe om nettopp begge lag kommer til å lage mål, men du må også tippe om det blir uavgjort. Uavgjort eller begge lag scorer er også et ja eller nei oddsbet.

Hjemme eller bortelag vinner og begge lag scorer

Som navnet indikerer er det her om å avgjør om hjemmelag eller bortelag vinner, samtidig som begge lag scorer i kampen. Det gir høy odds og store premier om du plasserer riktig bet på ja eller nei. For å vinne om du har satset ja på at hjemmelaget vinner og begge lag scorer er du avhengig av at det blir scoringer fra begge lag, og at kampen ender med hjemmeseier.

Mål i begge omganger

Mål i begge omganger er et ganske rett frem og enkelt bet på oddsen. Her satser du på ja eller nei om det blir scoringer i begge omganger av fotballkampen.

Totalt antall mål

Vil du heller tippe på hvor mange mål som scores passer oddsspillet total antall mål bedre. Dette er et over/under bet. Valgmulighetene strekker seg fra over 0,5 og under 0,5 til normalt over 7,5 eller under 7,5 scoringer fra begge lag i kampen. Antall scoringer avgjør om ditt bet vinner, men du trenger ikke tippe eksakt antall mål. Plasserer du et oddsspill på under 7,5, vil du vinne uavhengig om det scores 0 eller 7 mål, scores det derimot mer enn 7,5 mål, dvs 8 mål vil ditt bet gå tapt.

Totalt antall mål for hjemme eller bortelag

Dette er samme spill på oddsen som totalt antall mål, men her er det kun hjemmelagets eller bortelagets mål som gjelder.

Riktig resultat

I bets på riktig resultat er det også antall mål spillet dreier seg om, men her må du i motsetning til bets på totalt antall mål tippe eksakt antall mål for både hjemmelag og bortelag. Du får høyere odds på denne typen bet, men det er samtidig mer vanskelig å vite om kampen ender 2 – 1, 2 – 3, eller om det scores over eller under for eksempel 2,5 mål.

Oddsguide over castbets

Castbetting på oddsen er et spill som er mye mer vanlig i utlandet, men det er noe norske spillere bør få øynene opp for. Oddsen er nemlig høy. Castbet er to kombinerte bets på samme kamp. De finnes i utgangspunktet i to hovedvarianter og en kombinasjon mellom dem.

Wincast

Med wincast gjelder det å forutse hvilken spiller som scorer det første målet i fotballkampen og hvilket lag som vinner kampen til fulltid. Siden det i praksis er to kombinerte bets får du høy odds ved å spille på wincast.

Scorecast

Scorecast er sammen med wincast den mest vanlige formen for castbetting. Dette oddsspillet er en kombinasjon av første målscorer og korrekt antall mål. Siden det er vanskeligere å forutse hvor mange mål som scores i en kamp, fremfor hvilket lag som vinner har scorecast ofte høyere odds.

Timecast

Timecast er mer som en mellomting av både scorecast og wincast. Men, her er det tiden som gjelder, fremfor hvilket lag som vinner eller riktig antall mål. Timecast er en kombinasjon av første målscorer og når målet blir scoret. Det er et kombinasjonsbet som gir veldig høy odds.

Oddsguide over handicapbets

Handicapbets kan både gi deg mer trygghet i en kamp og økt vinnersjanse, eller mer spenning og høyere odds. Det gjør det mulig å vinne større gevinster på kjedelige kamper og bedre underholdning når du ser på live fotballstreaming.

3-veis handicap

3-veis handicap er den vanligste formen for handicap bets og det er denne formen vi kjenner igjen fra blant annet Langoddsen. Her får et lag et forsprang før kampstart på ett eller flere mål. Det vil si at for eksempel hjemmelaget kan ha en ledelse på 1 – 0 før kampen blåses i gang. Det er et bet som kan gjøre en usikker kamp sikker eller øke spenningen i en topp mot bunn kamp.

Asian handicap

Asian handicap er det mange oddsspillere som har hørt om, men det er færre som benytter seg av mulighetene dette handicapspillet gir. Det finnes i utgangspunket to varianter av asian handicap odds og en blanding av disse to. Asian handicap kan gi deg mindre risiko slik at du vinner mer på oddsen, men, som med 3-veis handicap er det også mulig å gi mer spenning til kjedelige kamper med asian handicap på odds. På asian handicapbets er lagene som møtes ført opp med enten -X eller +X, hvor X angir antall mål de har i ledelse eller ligger bak ved kampstart.

Heldesimaler

Asian handicap med heldesimaler en en veldig utbredt form for handicapbets hvor laget du satser på enten har +X eller -X. +X betyr at laget har en ledelse på det antallet, -X er motsatt og angir at de ligger under. Dersom du da satser penger på at lag A skal vinne og du spiller på A -1 vil de måtte vinne med minst 2 mål. Scorer de et mål vil -1 trekkes fra og gi 0 mål i kampen. Blir 1 mål resultatet vil ditt bet bli ugyldiggjort og du får innsatsen tilbake. Scores det 2 vil du vinne ditt bet.

Halvdesimaler

Halvdesimal asian handicap er også blitt mer vanlig, men det er ikke alle som vet hvordan det fungerer. Asian handicap med halvdesimal er litt mer komplisert enn med heldesimal, men det er noe som er smart å vite om for det kan hjelpe deg å tjene mer penger på oddsen. Siden det er en halv desimal er det umulig for kampen å ende uavgjort og du kan derfor ikke få innsatsen tilbake som i bets på asian handicap med heldesimaler.

Kvartdesimaler

Asian handicap med kvartdesimaler er to kombinerte bets, hvor du satser halvparten av pengene på en asian handicap bet med heldesimaler og den andre halvparten på et bet med halvdesimaler. Det betyr at du får forskjellig odds på disse bettene. Og du kan også få halve innsatsen tilbake om du ikke vinner.